SKŁADNIKI:
1 zupa OYAKATA Soy Sauce Ramen
100 g kapusty pak choi
80 g krewetek
1 marchewka
1 łyżka grzybów shitake
530 ml wody
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
2 jajka
olej sezamowy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Gotuj makaron z zupy OYAKATA Soy Sauce Ramen w 400 ml wody przez 3 minuty i odcedź. Podsmaż ugotowany makaron na oleju sezamowym bez mieszania. Po 2 minutach zalej makaron roztrzepanymi jajkami i smaż aż do ścięcia. Odłóż makaron na płaskim talerzu. Pokrój kapustę pak choi, grzyby shitake, marchewkę, dodaj krewetki i usmaż na oleju sezamowym. Rozpuść przyprawę z zupy OYAKATA Soy Sauce Ramen w 100 ml gorącej wody i wlej do podsmażonych składników. Rozpuść jedną łyżeczkę mąki ziemniaczanej w 30 ml ciepłej wody i dodaj do składników. Po podsmażeniu wyłóż składniki na przygotowany wcześniej makaron.
SMACZNEGO! ITADAKIMASU! いただきます!
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |