Przepisy oyakata

OWOCE MORZA

< Powrót

CHRUPIĄCY MAKARON Z KREWETKAMI I WARZYWAMI

SKŁADNIKI:

1 zupa OYAKATA Soy Sauce Ramen
100 g kapusty pak choi
80 g krewetek
1 marchewka
1 łyżka grzybów shitake
530 ml wody
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
2 jajka
olej sezamowy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Gotuj makaron z zupy OYAKATA Soy Sauce Ramen w 400 ml wody przez 3 minuty i odcedź. Podsmaż ugotowany makaron na oleju sezamowym bez mieszania. Po 2 minutach zalej makaron roztrzepanymi jajkami i smaż aż do ścięcia. Odłóż makaron na płaskim talerzu. Pokrój kapustę pak choi, grzyby shitake, marchewkę, dodaj krewetki i usmaż na oleju sezamowym. Rozpuść przyprawę z zupy OYAKATA Soy Sauce Ramen w 100 ml gorącej wody i wlej do podsmażonych składników. Rozpuść jedną łyżeczkę mąki ziemniaczanej w 30 ml ciepłej wody i dodaj do składników. Po podsmażeniu wyłóż składniki na przygotowany wcześniej makaron.

SMACZNEGO! ITADAKIMASU! いただきます!