Przepisy oyakata

KURCZAK

< Powrót

DANIE Z MISO NA OSTRO

SKŁADNIKI:

1 zupa OYAKATA Miso Ramen
1 pierś z kurczaka lub inne mięso wg uznania
½ bakłażana
½ papryki
1 papryczka chili
1 cienko pokrojony por do dekoracji
olej sezamowy do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pokrój kurczaka, bakłażan i paprykę w kostkę. Usmaż wszystkie składniki na oleju sezamowym wraz z papryczką chili (ilość wg uznania). Dodaj na patelnię rozpuszczoną w 100 ml wody przyprawę OYAKATA Miso Ramen i wymieszaj. Gotuj makaron z opakowania OYAKATA Miso Ramen przez 3 min, a następnie odlej wodę z makaronu. Przełóż makaron na talerz i dodaj usmażonego kurczaka z warzywami. Udekoruj pokrojonym porem.

SMACZNEGO! ITADAKIMASU! いただきます!