SKŁADNIKI:
1 danie OYAKATA JAPOŃSKI KURCZAK TERIYAKI
½ piersi z kurczaka
½ cytryny
1 łyżka mąki
1 łyżka sake
1 łyżka mirin
½ łyżki sosu sojowego
1 ½ łyżeczki cukru
1 łyżeczka prażonego sezamu
1 łyżeczka szczypiorku do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pierś z kurczaka przekrój w poprzek na dwa cieńsze plastry, dopraw solą oraz pieprzem i ugotuj. Po wystudzeniu mięsa obtocz je w mące. Następnie przygotuj sos: wymieszaj sake, mirin, sos sojowy oraz cukier. Rozgrzej patelnię i usmaż kurczaka, pamiętaj, by pod koniec smażenia dodać do niego wcześniej przygotowany sos. Całość wymieszaj. Następnie przygotuj danie OYAKATA JAPOŃSKI KURCZAK TERIYAKI, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przełóż danie na talerz, połóż usmażonego i pokrojonego na plastry kurczaka. Na wierzch wyciśnij sok z cytryny. Na końcu całość posyp szczypiorkiem i sezamem.
SMACZNEGO! ITADAKIMASU! いただきます!
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |